230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tamara Tomović: DEUTSCH BEGINNT HIER/ GOETHE-INSTITUT

Proteklog vikenda su polaznici kurseva „Škole njemačkog jezika" profesorice Tamare Tomović bili gosti Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

131104-goethe10

Družeći se sa profesorima G.I. i glavnim koordinatorom za kurseve njemačkog jezika u BiH i direktorom Goethe-Instituta gospodinom Heinrich Stricker-om još jednom su skrenuli pažnju na sebe i na svoje znanje njemačkog jezika, a samim tim i na rad njihove profesorice. Nakon posjete izložbe „Im Kopf waren wir schon in Deutschland" (U glavi smo već bili u Njemačkoj) dobili su radni materijal kojim su potvrdili šta znaju. Za svoje rezultate osvojili su i prigodne nagrade.

Inače, ovo je prva škola u Istočnoj Hercegovini koja je na ovaj način posjetila Goethe-Institut. S obzirom na aktivnosti prof. Tamare Tomović u promovisanju njemačkog jezika, svi njeni radovi će biti objavljeni na facebook stranici Goethe-Instituta BiH.
Važno je spomenuti da će ova grupa djece biti praktično ambasadori našeg grada, jer su učesnici projekta „RAZMJENA" SA SR Njemačkom u organizaciji ambasade te države.


(Sponzorisani članak)