230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veliki jubilej osnovne škole u Trebinju

Svečanim druženjem u prostorijama OŠ Vuk Karadžić bivših i sadašnjih radnika ove školske ustanove počelo je obilježavanje 40. godina njenog postojanja i uspješnog rada.

131104-40osvuk03

 

Program jubileja nastavljen je svečanom akademijom u trebinjskom Domu kulture, kojoj je prisustvovao veliki broj bivših i sadašnjih nastavnika i učenika ove obrazovne ustanove.

Za sve godine rada, među više hiljada đaka, koji su ovde učili prva slova, su akademici, sportisti, ljekari, uspješni poslovni ljudi. Danas školu pohađa 812 učenika, a prema statističkim podacima taj broj se iz godine u godinu smanjuje. 

Prvo školsko zvono u ovoj školi začulo se 7. septembra davne 1973. godine.

Prema riječina direktora ove školske ustanove Miša Pešića u pripremama i realizaciji bogato kulturno-zabavnog programa koji je izveden večeras, učestvovalo je preko 150 učenika i nastavnika, a pripreme su trajale od početka školske godine.  "Za 40 godina kroz ovu školu je prošlo oko 7.500 učenika", istakao je za Lokoportal nekadašnji učenik, nastavnik, a sada direktor ove škole Mišo Pešić. 

Zanimljivim programom povodom ovog jubileja, predstavljen je istorijat škole, od donošenja odluke o osnivanju škole, potom ratnih dana, pa sve do savremenih uslova obrazovanja u kakvim danas uče đake. Škola danas ima lijepo uređeno školsko dvorište, sportske terene na otvorenom, fiskulturnu salu, kao i multimedijalne učionice. Sve to pruža odlične uslove za savremene uslove obrazovanja.

U prostorijama Doma kulture priređena je i izložba likovnih radova učenika OŠ Vuk Karadžić.

Relizaciju programa pomogli su bivši učenici ove škole: Ratomir Mijanović, Zoran Jakšić, Krsto Vuković, Tijana Babić, Jana Čolović i Teodora Šaraba. 

USKORO VIDEO