230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Saradnja Hercegovine i Srbije

Članovi Izvršnog Savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine, juče su imali sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

131106-hercegovina

Sastanku su, osim gradonačelnika Trebinja i načelnika opština Gacko, Berkovići, Ljubinje, Nevesinje i Istočni Mostar, prisustvovali Dušan Mrakić, Državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Grigorije Veselinović, Savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vera Janković, iz sektora turizma u Ministarstvu privrede, Čedomir Janjić, zamjenik gradonačelnika Zrenjanina, Zorica Đerić Stojčić, Pomoćnik ministra u Ministarstvu saobraćaja, Anka Vojvodić i Petar Mrgud iz Privredne komore Srbije, Miroslav Linta, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, te brojni predstavnici udruženja Hercegovaca koja djeluju u Srbiji.
Razgovarano je o saradnji u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i drugim sektorima, te boljem povezivanju sa Srbijom. Istaknuto je da je Istočna Hercegovina područje sa velikim ali neiskorišćenim potencijalima. Na sastanku je ukazano da je saradnja sa Srbijom neophodna, radi opstanka i bolje budućnosti Hercegovine, koja je, ocijenio je gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević. zahvaljujući politici na nivou Republike Srpske, dovedena do siromaštva i ekonomske propasti.
Na sastanku su donijeti zaključi o saradnji izbeđu Republike Srbije i regije Istočne Hercegovine, te o zajedničkim projektima u oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja i energetike, koji treba da se realizuju u narednom periodu.