230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Humanitarno „Hercegovačko veče" u Melburnu

Sada već tradicionalno, čuveno Hercegovačko veče održano je 9. novembra u sali Srpske crkvene opštine "Sveti Arhiđakon Stefan", u melburnškom naselju Keysborough.

131113-melburn1 Svrha ovog okupljanja bila je da se prikupe novčana sredstva za obnovu Hrama Sv. Vasilija Velikog u Konjicu. Oko 250 Hercegovaca i njihovih prijatelja iz svih srpskih zemalja, dočekali su članovi organizacionog odbora, starim hercegovačkim običajem "hljeb i so" koji je simbol bratske dobrodošlice.

Goste je pozdravio paroh konjički otac Milan Bužanin, koji je ovom prilikom stigao čak iz Konjica da obiđe svoje nekadašnje parohijane. Gosti su bili impresionirani bogatim kulturno umjetničkim programom, u kome su učestvovali: foloklorna grupa Šumadija, narodni guslar Ostoja Karać, grupa Hercegovaca gangaša kao i vokalna grupa iz srednje Bosne. Cijele noći je svirao orkestar Miroslava Bogdanovića, uz vokalnu pratnju Brace Cvijetića i Marka Dakića.

131113-melburn

131113-melburn2
Druženje je bilo izvanredno organizovano, gosti večeri su bili više nego zadovoljni, a stigle su i pohvale organizatorima na smišljenom programu i dobroj organizaciji. Ovom prilikom prikupljeno je dvadeset i dvije hiljade australisjkih dolara, koje će biti upotrebljene za obnovu Hrama Svetog Vasilija Velikog u Konjicu. Hvala svima na dobročinstvu."Hercegovina sve zemlje naseli, a sebe ne raseli." (Eparhija ZHiP)