230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Aranđelovdan Krsna slava MUP-a

Danas je u CJB Trebinje obilježena Krsna slava MUP-a Republike Srpske. U crkvi Svetog cara Lazara, koja se nalazi u krugu Centra, održan je pomen za 18 poginulih pripadnika CJB Trebinje i vjerski obred lomljenje slavskog kolača.

131120-mup03

Ispred panoa poginulim pripadnicima CJB Trebinje položeno je cvijeće i zapaljenje svijeće.

Obilježavanju Krsne slave prisustvovali su predstavnici opština, pravosuđa, drugih bezbjednosnih agencija, vojske, predstavnici Udruženja boraca i Udruženja porodica poginulih i nestalih i prestavnici ostalih institucija i nevladinih oraganizacija sa kojima Centar sarađuje.

U obraćanju novinarima načelnik Centra Dragan Nosović, ovom prilikom, istakao je dobro stanje bezbjednosti po svim oblastima.
„U proteklih 11 mjeseci CJB Trebinje je postigao dobre rezultate u svima oblastima rada i to je jedan pozitivan trend stanja bezbjednosti u kontinuitetu" naglasio je načelnik Nosović.
Dobri rezultati Centra su i po pitanju oblasti sprečavanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Kroz pet operativnih akcija oduzeto je više od 162 kilograma opojne droge skanka i manje količine drugih opojnih droga. Ukupno 56 lica obuhvaćeno je izvještajima o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.
U oblasti privrednog kriminaliteta ostvareni su, takođe, dobri rezultati. Procesuirano je preko 30 lica za najteže oblike privrednog kriminala. Među tim licima su direktori, predsjednici i članovi upravnih odbora, državni službenici i i druga ovlaštena lica.

„Rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je oko 83%, to je svakako rezultat vrijedan pažnje i doprinio je da danas sa zadovoljstom istaknem dobro stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje. Policijski službenici CJB Trebinje će i u narednom periodu, učiniti sve na očuvanju i poboljšanju ovakvog stanja bezbjednosti." rekao je Nosović.
Načelnik Centra je upoznao novinare sa pokrenutom inicijativom za izgradnju spomen obilježaja poginulim pripadnicima Centra.
„Spomen obilježje će biti izgrađeno u što skorije vrijeme, nalaziće se ispred zgrade Centra i to je najmanje što možemo uraditi za poginule pripadnike CJB Trebinje" rekao je, u obraćanju novinarima, načelnik Nosović.

 

131120-mup02

131120-mup04

131120-mup05