230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje prekrio tanki bijeli prekrivač

 Jutros je, kako je i najavljivano prethodnih dana, u Trebinju počeo da pada snijeg praćen jakim vjetrovima. Trenutna temperatura iznosi 5C stepena.

131126-snijeg1  

Iako su mnogi Trebinjci bili u nevjerici, snijeg je ipak počeo da pada i u gradu na Trebišnjci, što je češći slučaj zadnijih nekoliko godina u odnosu na prethodne, kada ga je bilo vrlo malo ili nikako.

Samo nekoliko dana prije u Trebinju se ispijala kafa i sjedalo u ljetnim baštama kafića, a čini se je današnji snijeg i sniženje temperature najava prave zime i obilnih padavina.

Prema prognozama meteorologa danas će biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura biće tek nekoliko stepeni viša od jutarnje.

U Srpskoj se u idućih nekoliko dana očekuju veoma niske temperature sa snježnim padavinama.

 

Iz Auto-moto saveza RS saopšteno je da su svi putni pravci prohodni, ali da se zbog snijega saobraća otežano i usporeno. Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja uz obaveznu zimsku opremu. 
Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme, koja je obavezna za sva vozila, posebno preko planinskih prevoja. Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.