230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uprkos akcijama i apelima povećava se broj pijanih vozača

Nastavkom akcije pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača, tokom proteklog vikenda (22. i 23. novembra), policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja isključili 44 vozača.

130923-policija1

Na području Trebinja sankcionisano je 18 vozača, Bileće četiri, Ljubinja četiri, Berkovića tri, Gacka osam i Nevesinja sedam vozača.
Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je osam učesnika u saobraćaju.
Po članu 25. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na točenje alkohola vidno pijanim licima i maloljetnim licima evidentirana su dva prekršaja.

Podsjećamo da su policijski službenici CJB Trebinje, u dane vikenda (15. i 16.novembra), po istom osnovu, odnosno zbog vožnje u alkoholisanom stanju, iz saobraćaja isključili 43 vozača.
Za prvih deset mjeseci 2013.godine, zbog vožnje u alkoholisanom stanju policijski službenici CJB Trebinje isključili su iz saobraćaja ukupno 683 vozača.
Apelujemo na vozače da ukoliko konzumiraju alkohol ne voze, odnosno ukoliko voze da ne konzumiraju alkohol, jer je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća sa težim posljedicama vožnja pod dejstvom alkohola.

Vozači, ne dozvolite da zbog alkohola ugrozite svoju ili bezbjednost drugog lica.

Nastavlja se akcija kontrolisanja 

I u narednom periodu, a sve s ciljem bezbjednosti učesnika u saobraćaju, policijski službenici CJB Trebinje nastavljaju sa aktivnostima kontrole alkoholisanosti vozača.
Takođe, napominjemo vozače da, s obzirom da je, od 15.novembra do 15.aprila, obavezno posjedovanje zimske opreme za vozila, kroz redovne kontrole saobraćaja, policija vrši i kontrolu posjedovanja zimske opreme.

Načelnik Centra
Dragan Nosović