230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zubci dobijaju tehničku vodu - Počeli radovi na izgradnji cjevovoda

Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova za izgradnju dijela potisnog cjevovoda, danas je započeta realizacija projekta vodosnabdijevanja Zubačkog platoa.

131129-zubci

U okviru prve faze projekta biće izgrađeno 1720 m cjevovoda, nakon čega će uslijediti i ostale faze izgradnje na vodovodnoj mreži putem koje će sva sela na Zubcima biti obezbijeđena tehničkom vodom.

Realizacija projekta vodosnabdijevanja Zubačkog platoa započeta je na Tulima gdje se danas okupio veliki broj mještana i pozdravio inicijativu Gradske uprave i gradonačelnika Trebinja da Zubci konačno dobiju vodu potrebnu za poljoprivrednu proizvodnju koja je važan segment života u Zubačkim selima. Investitor radova je Grad Trebinje, a izvođač radova je građevinsko preduzeće "Pavićević" iz Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, rekao je da se radi o izuzetno važnom projektu za stanovništvo Zubaca koji će na ovaj način dobiti tehničku vodu i tako riješiti problem vodosnabdijevanja brojnih poljoprivrednih gazdinstava.

Prema Vučurevićevim riječima projekat će biti završen naredne godine, nakon čega će se ući u relizaciju radova na razvodnoj mreži koja će omogućiti natapanje Zubačkog polja. Ovim će se, kako je gradonačelnik Trebinja ranije i obećao, obezbijediti svi potrebni uslovi da stanovnici pomenutih sela nesmetano obavljaju privredne i poljoprivredne djelatnosti, ali će se uz to otvoriti i mogućnost za oživljavanje naših sela.

Preva faza radova iznosi 205.000 KM i trajaće 25 dana, nakon čega se nastavlja gradnja ukupnog cjevovoda do rezervoara. Voda će se pupmapa izbacivati u rezervoar koji će dalje biti povezan na razvodnu vodovodnu mrežu. Na taj način cijelo Zubačko polje biće snabdjevedno tehničkom vodom. M.K.

Za stanovnike Zubaca ovo je važan projekat, jer kako mještani Zubaca tvrde, na ovom području nalazi se preko 150 domaćinstava koja uglavnom žive od poljoprivredne djelatnosti, pa će realizacija ovog projekta doprinijeti da se mještani uspješnije i kvalitetnije bave poljoprivredom. (Grad Trebinje)