230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Elektronski dnevnik u OŠ "Sveti Vasilije Ostroški"

Trebinjska Osnovna škola "Sveti Vasilije Ostroški" jedina je na području istočne Hercegovine koja je od ove školske godine u nastavnu praksu uvela elektronski dnevnik.

131202-ednevnik

U ovoj obrazovnoj ustanovi Srni je potvrđeno da je ova škola jedna od 24 u Republici Srpskoj koja će roditeljima omogućiti da u svakom trenutku, preko korisničkog naloga, imaju uvid u školski uspjeh i izostanke djece.

U školi kažu da nakon tri mjeseca korištenja ne postoje tehnički problemi, roditelji rado prihvaćaju novi vid komuniciranja, te drugima mogu prenijeti samo dobra iskustva.

Direktor Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" Trebinje Dragan Mrdić pojašnjava da je nastavno osoblje u mogućnosti ostaviti komentar za nekog sudionika, koga samo roditelj tog učenika može vidjeti, ali i da isto tako roditelj može neku poruku da pošalje nastavniku, što u svakom slučaju samo poboljšava kvalitetu suradnje i rada.

131202-mrdic

Mrdić kaže da uvođenje elektronskog dnevnika nema za cilj da roditelji manje dolaze u školu kako bi se raspitali za ocjene, već da je to samo sredstvo za poboljšanje praćenja rada učenika.

Roditelji smatraju kako je elektronski dnevnik dobra praksa jer imaju stalni pristup ocjenama i izostancima tako da na vrijeme mogu reagirati.

Za potrebe elektronskog dnevnika škola je od resornog ministarstva dobila tri računara sa posebnom internet vezom, a nastavni kadar je još krajem prošle školske godine uspješno prošao obuku za korištenje softwarea. (Srna)