230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za predstavnike invalidskih organizacija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana invalida gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike udruženja i organizacija koja se bave pitanjima osoba sa invaliditetom.

131204-inv1

Sastanku sa gradonačelnikom prisustvovao je i predsjednik koordinacionog Odbora invalidskih organizacija Republike Srpske, Zoran Dobraš.

Ovim povodom gradonačelnik Trebinja rekao je za javnost da je prijem organizovan s ciljem da se saslušaju problemi sa kojima se osobe s invaliditetom susreću u Gradu Trebinju. On je ocijenio da su problemi sa kojima je danas upoznat veoma složeni, ali i da je djelovanje Gradske administracije po pitanju riješavanja problema osoba sa invaliditetom pozitivno ocijenjeno od strane predstavnika invalidskih organizacija sa kojima se danas sastao.

„Prema današnjim saznanjima neke stvari ćemo morati poboljšati u idućoj godini, prije svega tu su izdvajanja za ovu kategoriju. Rekao sam jučer na okruglom stolu, organizovanom povodom Međunarodnog dana invalida, da je dužnost svake lokalne zajednice, pa i Administrativne uprave Trebinje, da obezbijedi sredstva za nesmetan rad ovih organizacija, kao i za život ovih ljudi, koliko je to maksimalno moguće, te da to bude doprinos zajednice u socijalnoj stimulaciji lica sa invaliditetom", istakao je gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da je uvijek spreman da izađe u susret i pomogne ovoj kategoriji:

„Vrata administracije i moga kabineta su za osobe sa invaliditetom uvijek otvorena, a Gradska uprava će učiniti sve što je moguće da se problemi tih ljudi rješavaju."

Predsjednik koordinacionog Odbora invalidskih organizacija RS, Zoran Dobraš, zahvalio se gradonačelniku Trebinja na prijemu, ali i na razumijevanju koje je gradonačelnik danas iskazao za probleme osoba sa invaliditetom. Kako je rekao, gradonačelnik Vučurević je i ranije imao razumjevanja za pipadnike ove kategorije.

„Zadovoljstvo mi je što je gradonačelnik našao vremena da ga upoznamo sa našim problemima, ali i sa našim željama i stremljenjima. Grad Trebinje ima veliko razumijevanje za potrebe osoba sa invaliditetom i mislim da će u saradnji sa Gradskom administracijom Trebinje doći do značajnog poboljšanja položaja ove kategorije", zaključio je Dobraš nakon sastanka. (Grad Trebinje)