230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Petarde nisu igračke !!!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje akciju „Petarde nisu igračke – ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik", sa ciljem da građani Republike Srpske predstojeće praznike obilježe u bezbjednom okruženju, na miran i dostajanstven način.

101207-petarda

Imajući u vidu da su novogodišnji i božićni praznici period kada se može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava i nezakonita upotreba oružja, MUP RS organizovaće niz aktivnosti kako bi građane upozorili na opasnost i posljedice upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe vatrenog oružja.
Policijski službenici će u cilju edukacije djece i mladih organizovati predavanja u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, kako bi ih upoznali sa opasnostima i posljedicama upotrebe pirotehnike. Namjera je i da se u ovu akciju uključe i predstavnici lokalnih zajednica, prosvjetno – obrazovne ustanove, učeničko – roditeljski savjeti, nevladine organizacije i drugi subjekti, kako bi animirali čitavu društvenu zajednicu na suzbijanju ove pojave.
U cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava, policijski službenici MUP-a RS intenziviraće tokom decembra kontrolu prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehniku, odnosno vlasnici ovih prodavnica biće upozoreni da se kupovina i prodaja ovih prozvoda mora biti u skladu sa važećim propisima.
Iz MUP-a RS pozivaju građane da praznike proslave na miran i dostojanstven način, i da ne koriste petarde na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.
MUP RS