230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svečano otvoren "Dan mladog vina"

Njegova eklselencija Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki svečano je otvorio "Dan mladog vina", koji se po prvi put održava u Trebinju.

131208-vina8

 

Svoja najbolja vina izložili su eminentni trebinjski podrumi vina: Anđelić, Tvrdoš, Vukoje, Petijević, Berak, Sekulović, Anđušić, Popovac, Korać i Lečić. 

Posjetioci, kojih je bilo iz cijele BiH, Srbije i Hrvatske, imali su priliku da probaju autohtona hercegovačka vina, a sve uz tradicionalne hercegovačke proizvode, koje su za sve goste pripremili poznati trebinjski ugostitelji Studenac, Konak, Ognjište i Bendiš.

Ovoj svečanosti prisustvavali su predstavnici ambasada, međunarodnih organizacija, resornih ministarstava, načelnici opština, predstavnici turističkih zajednica, privrednici i drugi.

U zabavnom dijelu programa nastupili su vokalna etno grupa grupa Nagorkinje, KUD Alat i trebinjski tamburaši.

Novoosnovani Klaster turizma Hercegovina u kojem su između ostalih i  Turistička organizacija grada Trebinja i podrum vina Anđelić, uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA i tehničku podršku Regionalne Razvojne Agencija za Hercegovinu – REDAH, kroz implementaciju projekta „Dan mladog vina" organizovao je ovog vikenda  prve „Dane otvorenih vinskih podruma" u Trebinju.

Cilj projekta je podsticaj razvoja vinskog turizma u Hercegovini, te ojačanje međusektorske saradnje između proizvodnje lokalnih vina, autohtonih proizvoda i industrije turizma.

Promotivna kampanja je usmjerena na potencijalne posjetioce iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz susjednih zemalja. 

Ova manifestacija će se nastaviti i danas u periodu od 10 do 17 časova, u eminentnim trebinjskim podrumima vina.