230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rukometašice solidne na kraju jesenjeg dijela sezone

Proteklog vikenda, u samom završetku jesenjeg dijela sezone, ŽRK Leotar je imao dobar nastup u dvije prvenstvene utakmice.

131101-zrk1

 

U prvoj utakmici koja je odigrana u Banja Luci protiv lidera na tabeli ekipe ŽRK Vrbas, Leove djevojke su u poslednjim trenutcima utakmice ispustile naizgled sigurnu pobjedu. Naime u 57 minuti semafor je pokazivao 27 : 28 za Leotar. Neshvatljivim greškama kada se mislilo da će utakmicu završiti u svoju korist prokockana je sigurna pobjeda. Domaće rukometašice u čijim redovima se ove sezone nalazi pet igračica koje su došle kao pojačanje iz „Borca" šestostrukog uzastopnog prvaka BiH iskusno i znalački su iskoristile malo opuštanje, a i umor koji je stigao Trebinjke i postigle nevjerovatnih 4 gola za ovako kratko vrijeme.
Konačan rezultat glasio je 28 : 31 za Vrbas.
Da je iz ovog susreta izvučena valjana pouka ŽRK Leotar je pokazao u utakmici koja je odigrana dan kasnije u Kozarskoj Dubici, protiv ekipe ŽRK Gradiške iz Gradiške.
Od prvog sudijskog zvižduka Leotar je krenuo u punom ritmu i zahvaljujući čvrstoj odbrani i golovima iz kontra napada vrlo brzo je stekao značajnu prednost koja se postepeno povećavala tokom meča. Krajnji rezultat je glasio 24 : 14 za Leotar.
U obje utakmice najbolji pojedinac i strijelac Leotara bila je Dragana Boro sa postignutih 15 odnosno 13 golova. Posebno su se još istakle, naročito u odbrambenim zadatcima Nina Vukanović i golman Anđela Kovač.
Sastav: Anđela Kovač, Ljubica Gurović, Ivana Zubac, Dragana Boro, Nina Vukanović, Teodora Mišković, Ana Gaćina, Sara Jegdić, Ivana Miliša, Milica Begenišić, Kristina Sekerez. Trener: Zdravko Komnenović.