230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ivana Ninković i Nina Žarković uoči EP u plivanju: Težak ispit za trebinjske plivačice

Trebinjske plivačice Ivana Ninković i Nina Žarković nastupiće na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u danskom Herningu od 12. do 15. decembra.

121027-ivananina
Ninkovićeva će plivati 50 i 100 metara prsno.
"Konkurencija na evropskim prvenstvima je sve jača, dolaze najbolji plivači Evrope i biće teško ostvariti dobar plasman. Neću ništa da obećavam kada je riječ o plasmanima u polufinale ili finale, ali potrudiću se da isplivam trke najbolje što mogu i da popravim svoja vremena", istakla je ona.
Žarkovićeva se takmiči u četiri discipline - 50 i 100 metara delfin i 50 i 100 metara slobodno.
"To su moje discipline. Nadam se da ću isplivati svoje najbolje rezultate. Naporno sam trenirala, kao i Ivana, i bitno mi je da oborim rekorde Bosne i Hercegovine. To mi je primarni cilj, a naravno trudiću se da se plasiram u polufinale. Ovo je jedno od najjačih evropskih prvenstava", rekla je Žarkovićeva.
Da će biti teško u Danskoj, gdje se očekuju predstavnici iz 42 zemlje (rekord po broju zemalja učesnica) slaže se i Željko Panić, trener plivačica banjalučkog Olimpa.
"Gledali smo prijavne liste i biće zaista teško ostvariti dobar plasman. Ukoliko se plasiraju u polufinale, biće veliki uspjeh. S obzirom na to da smo početkom sezone, u septembru, počeli s radom na novom stilu plivanja, mogu reći da on još nije automatizovan, a prognoza je da će nam trebati još nekoliko mjeseci rada i prilagođavanja. Taj problem stvara velike oscilacije u ritmu plivanja, tako da ne možemo biti sigurni da će Ivana i Nina plivati rekorde, ali ne isključujemo i tu mogućnost. Ivana i Nina su u odličnoj fizičkoj formi i dosta dobro smo odradili ovaj ciklus priprema, te se nadamo dobrim rezultatima", rekao je Panić.
Iz Olimpa su istakli da zahvalnost na podršci duguju Ministarstvu porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske i Administrativnoj službi grada Banja Luka, koji im pomažu u skladu s mogućnostima.
"Žao nam je što nijedna firma nije pronašla razumijevanje i interes za podršku vrhunskim plivačicama", istakao je Panić.

EP u brojkama

  • 42 zemlje imaće predstavnike
  • 58  polufinalnih i finalnih trka
  • 2.400.000  litara vode u dva bazena
  • 250  volontera

 

(Nezavisne)