230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

HERCEGOVKE okupile rekordan broj posjetilaca

Večeras je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba fotografija pod nazivom "Hercegovke."

170503 херцеговке

Izložbu je svečano otvorio Slavenko Vukasović ispred Foto kino kluba i organizatora. Prema njegovim riječima na ovim prostorima posjećenost na nekoj izložbi nije bila brojnija, makar u zadnjih desetak godina.

170503 slavenko

Na izložbi je prikazano 56 fotografija na kojima su isključivo Hercegovke. Prvobitna ideja za izložbu je potekla od strane članova Koalicije "Stop predrasudama" iz našeg grada. Prema riječima Neške Ilijić predsjednika Koalicije, cilj izložbe je ukazivanje na svu ljepotu koja se krije u različitim kulturama ovdašnjih naroda, kao i promovisanje tolerancije i jednakosti. 

170503 нешка

Organizatori su prezadovoljni brojem posjetilaca, koji su ove večeri pohrlili u galeriju KC Trebinje da uživaju u HERCEGOVKAMA. Na fotografijama su se mogle vidjeti mlade trebinjske glumice, Marija Pikić, Marija Đajić, Ana Rudakijević, te bilećka odbojkašica Tijana Bošković, a svoje mjesto među Hercegovkama našla je i Monika Beluči.

Fotografije predstavljaju ljepotu različitosti Hercegovine, a plod su inspiracije hercegovačkih fotografa. Planirano je da HERCEGOVKE obiđu i ostale hercegovačke gradove.

Izložbu, koja će u Trebinju biti otvorena do 13. maja, organizovali su Koalicija za borbu protiv predrasuda i mržnje, "STOP PREDRASUDAMA" iz Trebinja, Bileće i Nevesinja zajedno sa Foto-kino klubom iz Trebinja, JU Kulturnim centrom Trebinje i Muzejom Hercegovine, a uz podršku Misije OSCE u BiH.