230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izgrađen vidikovac na ulasku u Trebinje

Kroz projekat pod nazivom “Unapređenje turističke infrastrukture kroz postavljanje vidikovca” koji je JU Turistička organizacija Grada Trebinja realizovala uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine i turizma RS danas su pored magistralnog puta Trebinje – Bileća na ulasku u grad, finalizirani radovi na izgradnji vidikovca čime je zaključena realizacija gore navedenog projekta.

180403 vidikovac1

Ciljevi projekta su upotpunjavanje sadržaja boravka turista, proširenje i obogaćivanje turističke ponude grada, uređenje okoline i stvaranje ljepšeg okruženja, unapređenje ekološkog i izletničkog turizma, zatim unapređenje turističke infrastrukture i uslova za sveukupni razvoj turizma Trebinja, te poboljšanje usluga turistima koji posjećuju Trebinje i pozicioniranje Trebinja kao atraktivne, poželjne i prepoznatljive turističke destinacije.

Uz vidikovac koji je izgrađen u kombinaciji drvo-kamen i zauzima površinu 9m2 projektom su postavljeni i info tabla sa glavnim turističkim odrednicama u Trebinju, te kontejner za odlaganje otpadaka.

180403 vidikovac

Ovo je još jedan dodatni sadržaju okviru koga će turisti, gosti i slučajni prolaznici moći da se odmore, okrijepe i uživaju u panoramskoj ljepoti Dučićevog grada.

Realizacijom ovog projekta Trebinje stalo u red rijetkih turističkih destinacija u RS i BiH koja posjeduje ovakav sadržaj koji turistima i lokalnom stanovništvu omogućuje da na interesantniji i zanimljiviji način provedu svoje vrijeme tokom svog boravka u gradu.

(Izvor: Gotrebinje.com)