230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U nedelju 3. Ćirova biciklijada

Treća Ćirova biciklijada vodi nas od Ravnog do Trebinja u dužini od 45km. Zanimljivo je što je ovo jedna jako lijepa dionica, gdje srećemo velik broj Ćirovih stanica, kao i onu najljepšu i najveću “HUM”, a na kojoj sada po prvi put organizujemo jedno ovakvo biciklističko druženje.

180905 ciro

Dionica je potpuno ravna, (možete zaboraviti na fizički umor). Biciklijadu završavamo u Trebinju, gdje će nas dočekati Ćiro – voz koji još stoji i prkosi vremenu, a ugostiće nas Grad Trebinje, Turistička Organizacija Grada Trebinja i Biciklistički klub Leotar.

Dodatne informacije:
Udruženje „HerzegovinaBike“, BK “Leotar” i JP “Vjetrenica” najavljuju biciklijadu „Ćirovom prugom Zavala – Trebinje“ koja će se održati u nedelju 09.09.2018. sa početkom u 11:00h ispred restorana Zavala u Zavali. Biciklijada se realizuje uz finanсijsku podršku Turističke Zajednice HNŽ/K“, Turističke Organizacije Grada Trebinja, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“. Biciklijadu су takođe podržali: Opština Ravno, Grad Trebinje, Leda voda i agencija onlyCroatia.com Travel Agency.

Istorijska uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice dijeli se na dvije staze, gdje jedna vodi prema Trebinju, a druga do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tokom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruisana u biciklističku stazu.

Bitno je spomenuti da je dionica ravna i nije fizički zahtjevna, a svi učesnici će na raspolaganju imati i kombi vozilo u pratnji u slučaju da im je previše bicikliranja. Takođe, postoji opcija da kombi vozilo one kojima je 90km previše prebaci od Trebinja do Zavale. Učesnici biciklijade će takođe, na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tokom bicikliranja paziti na sigurnost svih učesnika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Kotizacija za učešće je 5 KM, a svim učesnicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osiguran: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu…

Prijave na biciklijadu možete izvršiti na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp-6YOgr5nu_67AgToD3E3lkx-ct5vhoExapm-bgvfGR9jQg/viewform?c=0&w=1

P.S. Prijava na biciklijadu nije obavezna, ali uveliko pomaže organizatorima kako bi imali bolji uvid u broj učesnika, a u cilju bolje organizacije same biciklijade, kao i obroka za sve učesnike, te ostalih pogodnosti koje su dostupne svima biciklistima.