230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pijanac priznao da je kriv za požar

Lastva, 01.03.2011. Objekat Zemljoradničke zadruge izgorio je u noći sa ponedjeljka na utorak u mjesnoj zajednici Lastva nadomak Trebinja, a požar je najvjerovatnije izazvao P.M., koga je u ponedeljak uhapsila policija.

110301-lastva

Mještani Lastve koji su se, nakon što su ugledali plamen, okupili oko objekta Zadruge i pokušali da ugase požar, čuli su krike iz zgrade: "Zovite vatrogasce, izgorjeh", a kada su tog čovjeka uspjeli izvući napolje ustanovili su da se radi o pomenutom P.M. koji je bio pijan i koji je priznao da je kriv za požar. Srećom, on nije povrijeđen.

Lastvanski vatrogasci su potvrdili da je P.M. bio u uznemirenom stanju pored zgrade u plamenu kada su oni došli na teren i da su ga pomjerili iz bezbjednosnih razloga iza kontejnera, kako i on ne bi stradao. Iz trebinjske policije su kazali da su uhapsili P.M., koji se dovodi u vezu sa požarom, a nakon dokumentovanja krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti slijedi podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Vatrogasci nisu uspjeli spasitit zgradu Zemljoradničke zadruge, ali su spriječili dalje širenje požara.

U gašenju požara je bila uključena cjelokupna ekipa vatrogasaca, dva dobrovoljca, te pripadnici Državne granične službe čiji je punkt u blizini, kao i nekolicina mještana, ali se nije moglo učiniti više. Kako smo saznali, požar je kasno primijećen, a zgrada je građena u austrougarsko vrijeme, sa velikim naslagama zapaljivih materijala.

Tri vatrogasne cisterne sa 35 kubika vode djelovale su cijelu noć između nedjelje i ponedjeljka, a vatra je u potpunosti ugašena tek juče ujutro.

Zemljoradnička zadruga u Lastvi ne radi više od deset godina, koliko ima i da je otišla pod stečaj, a stradala je arhiva koja je unutra bila smještena.

Nakon što je policija u toku jučerašnjeg dana okončala uviđaj, u CJB Trebinje je saopšteno da je izgorjela drvena konstrukcija, crijep, međuspratna drvena konstrukcija, podovi i otvori na objektu Zemljoradničke zadruge Lastva, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 maraka.