230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Hrvatski povratnici dobili ključeve od kuća

Berkovići, 03.03.2011. U prostorijama opštine Berkovići izvršena je primopredaja ključeva za četiri stambene jedinice hrvatske nacionalnosti, a u sklopu projekta koje je implementiralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH preko Fonda za povratak.

110303-povratnici

Projektom je predviđena izgradnja osam kuća, četiri kuće predviđene su za povratnike srpske nacionalnosti, a četiri kuće za povratnike hrvatske nacionalnosti koji su dobili ključeve.

Na jednom dijelu nije završena sva infrakstutura i za dvije kuće se nemože priključiti struja, međutim i taj projekat je prošao i upravo smo u fazi izvšenja tog projekta rekao je Ranko Lučić Načelnik opštine Berkovići i dodao da je vrijednost radova preko stotinu hiljada maraka.

Fond za povratak učestvovao je sa sto hiljada maraka, a Opština Berkovići plaća projektovanje kuća i stručni nadzor.

Lučić je dodao da zbog loših vremenskih uslova nisu završeni svi radovi na popravci kuća srpskih povratnika, a kad radovi budu završeni i oni će dobiti ključeve u ruke.

Ključeve za kuće dobili su Vukić Ilka, Marić Cvija, Marijanović Vicko i Raguž Spasenija.

Sedamdesettrogodišnja Vukić Ilka iz Donjeg Brštanika koje udaljeno od Berkovića oko pedeset kilometara zadovoljna je urađenim radovima na svojoj kući. Ilka sada živi u Stocu sa svojom porodicom i planira da se vrati u svoju kuću.

(Opština Berkovići)