230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Konkurs za najbolju turističku fotografiju

Turistička organizacija Republike Srpske u okviru aktivnosti koje sprovodi povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i u skladu sa ovogodišnjom kampanjom Svjetske turističke organizacije "Turizam spaja kulture" raspisujе:

110606-konkurs

K O N K U R S

U dvije kategorije:

I) Za najbolju turističku fotografiju

II) Za najbolju fotografiju koja oslikava temu "Turizam spaja kulture" kao poruku ovogodišnje kampanje Svjetske turističke organizacije.

USLOVI KONKURSA:

1. I. Predmet konkursa za prvu kategoriju, odnosno za najbolju turističku fotografiju je fotografija urađena na području Republike Srpske, koja se može iskoristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i koja de dati doprinos predstavljanju Republike Srpske kao turističke destinacije.

Konkurs se raspisuje u dvije podkategorije: pojedinačna fotografija i kolekcija fotografija. Kolekcija može da sadrži najviše 4 (četiri) fotografije. Fotografija nema tematsko ograničenje, ali karakter radova mora biti takav da mogu biti iskorišdeni u svrhu prezentovanja turističke destinacije, odnosno u funkciji promocije turizma Republike Srpske gdje do izražaja trebaju da dođu originalnost i kreativnost. 

II. Predmet konkursa za drugu kategoriju, odnosno za najbolju fotografiju na temu "Turizam spaja kulture" je fotografija koja prikazuje usku vezu turizma i kulture, odnosno prednosti kulturne raznolikosti za razvoj održivog turizma.

2. Fotografije dostaviti u elektronskoj formi, najmanje 300dpi. putem e-mail-a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Molimo Vas da napišete ime i prezime autora, kontakt telefon, naziv fotografije, godinu nastanka i lokaciju na kojoj je snimljena sa naznakom "Za najbolju fotografiju - I kategorija" ili "Za najbolju fotografiju – II kategorija", najkasnije do 1. Septembra 2011. godine. Fotografije mogu biti u koloru ili crno-bijele.

3. U obzir de se uzimati materijali koji do sada nisu korišdeni u druge propagandne kampanje.

4. Kandidati čije fotografije uđu u uži izbor bide kontaktirani, a njihovi materijali de biti prezentovani na organizovanoj izložbi, a pobjednici de biti proglašeni krajem septembra 2011. godine.

5. Fotografije ostaju u trajnom vlasništvu organizatora Konkursa.

6. Nagradni fond:

- Za najbolju pojedinačnu turističku fotografiju- Relax vikend boravak u hotelu Termag, Jahorina za dvije osobe i Hypo Visa poklon kartica u iznosu od 350 KM

- Za najbolju kolekciju turističkih fotografija- Wellness vikend boravak u hotelu Kardijal, Banja Vrućica za dvije osobe i Hypo Visa poklon kartica u iznosu od 350 KM

- Za najbolju fotografiju na temu "Turizam spaja kulture"- Romantični vikend boravak u Etno Selu Stanišići za dvije osobe i Hypo Visa poklon kartica u iznosu od 350 KM

110606-sponzori_konkursa