230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Identifikovana tri lica koja su izazvala požare na području Trebinja

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su radeći na rasvjetljavanju uzroka požara i lica koja su prouzrokovala požare, dosadašnjim aktivnostima identifikovali tri lica koja su izazvala požare na tri lokaliteta na području Trebinja.

110831-piromani_press_003

Protiv jednog lica je već dokumentovan i Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Izazivanje požara a u vezi sa požarom koji je izazvan u mjestu Aranđelovo i koji se dalje nekontrolisano širio prema Klobuku. Postoje osnovi sumnje da je ovaj požar iz nehata, čisteći svoju njivu, izazvao N.S.

Takođe, policijski službenici PS Trebinje su operativnim aktivnostima identifikovali lica koja se dovode u vezi sa požarima na Zubcima i Trebinjskim Brdima. Naime, policijski službenici PS Trebinje su identifikovali lice sa inicilima G.K. za koje postoje osnovi sumnje da je, 25.08.2011.godine, oko 15,00 časova, u selu Drenov Do, takođe, iz nehata, čisteći njivu, izazvao požar. Ovim požarom prouzrokovana je velika materijalna šteta ali, na sreću, nije bilo povrijeđenih lica niti štete na stambenim i drugim objektima.

Za treći požar, osdnosno za požar u reonu Trebinjskih Brda postoje osnovi sumnje da ga je izazvalo lice sa inicijalima P.B. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je P.B., krećući se putnom komunikacijom od Trebinja prema Trebinjskim Brdima zapalio smeće i na taj način izazvao požar.

U sva tri slučaja radilo se o KD Izazivanje požara član 432. stav 3. Krivičnog zakona Republike Srpske, odnosno navedeno djelo je izazvano nenamjerno i sva tri lica su tokom kriminalističke obrade priznali da su nehatom izazvali požare.

Apelujemo na građane da se suzdrže od primjene otvorenog plamena prilikom čišćenja njiva i slično jer često nehat dovode do požara velikih razmjera.

Prema krivičnom zakonu RS, za krivično djelo izazivanje požara iz nehata predviđena je zatvorska kazna do dvije godine.