230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Berkovići: Divlje svinje na meti LU "Prepelica"

U vrijeme kad Hercegovci polagano počinju da razmišljaju o predstojećoj zimnici, lovci berkovićkog Lovačkog udruženja "Prepelica" imali su uspješan vikend u lovu i u veoma kratkom vremenu ubili su dvije divlje svinje i neočekivano počeli da pripremaju zimnicu.

111021-divlje1

Devetorica lovaca sa svojim psima uputila se u rejon Hrguda, a nakon što su psi goniči pronašli divlje svinje, vješte ruke i sokolove oči Zorana Čolovića i Ranka Ivelje nisu promašile.

Jedan je ubio jednu, a drugi drugu divlju svinju, nedaleko od one prve. Kako kažu lovci lakše ih je ubiti već donjeti do puta, jer hercegovački krš, njegove staze i bogaze nije lako savladati samom lovcu, a kamoli sa teretom na leđima.

111021-divlje

Nije lako loviti u Hercegovini. Sve je to krš i kamen, nigdje puta, ni onih kozjih staza što je nekada bilo. Sve je zaraslo i neprohodno. Ove dvije su nam prvi ulov ove jeseni, a nadamo se da neće biti ni poslednji - kažu Ranko i Zoran i dodaju da na njihovom lovištu ima puno divljih svinja.

Berkovićki lovci tradicionalno posle ulova, divljač stavljaju na haubu svojih automobile, kruže mjestom i ponosno pokazuju svoj ulov. I , ako im veterinar iz Bileće, gdje su dali meso na analizu, potvrdi da su svinje zdrave, obezbjediće zimnicu prije svih svojih zemljaka.

(Opština Berkovići)