230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Poslije Kuste i Penelope Cruz u Trebinju

Sve više „filmadžija" se odlučuje da svoja ostvarenja snimi u gradu na Trebišnjici, poslije poznatog reditelja Emira Kusturice očekuje se dolazak španske glumice Penelope Cruz.

111022-penelope

Posljednjih nekoliko godina Trebinje je postalo izuzetno popularna destinacija za brojne filmadžije koji se odlučuju da svoja ostvarenja snime baš u tom gradu. Za njih je to,kažu,"obećana zemlja".

Potvrdio je to i proslavljeni režiser Emir Kusturica koji je na krajnjem jugu RS nedavno završio snimanje desetominutnog igrano-dokumentarnog filma o pravoslavlju.

- Lokaliteti na kojima smo snimali izuzetni su za ovaj posao. Radi se o prostoru punom svijetla i koji je optimalan za snimanje. Mogu samo da ponovim ono što sam ranije rekao da odavde do Grand Kanjona nema boljeg prostora za snimanje,- kategoričan je bio Kusturica po kome je cijeli hercegovački krajolik - „jedno čudo".

Najavio je da bi u Trebinju uskoro mogao početi snimati i novi film,za koji scenario"odavno ima u glavi".

- Baš u Trebinju bi mogla da započne ta priča, dodao je Kusturica.

Potvrdio je da je potpuno realna realizacija nedavno najavljenog projekta balkanskog filmskog centra u gradu na Trebišnjici. Gradio bi se u saradnji sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom i primorskom u okolini srednjovijekovnog manastira Duži.

- Tamo bi se već naredne godine mogao početi graditi studio,- mišljenja je Kusturica.

Ekipa igranog filma i serije „Ranjeni orao",koja je potukla sve rekorde u gledanosti, do sada je kažu, ostavila najveći i najznačajniji trag u Trebinju. Naslijedila je ekipa filma „Krugovi".

Kultno ostvarenje „Nož" ,kao i mnoga druga, nastajala su takođe u tom gradu. U javnosti je „procurilo" da će dio scena za svoj novi film „Venuto al Mondo" u Trebinju snimati i Penelope Kruz, poznata španska glumica. Po svoj prilici uskoro će to uraditi i Ljubiša Samardžić, popularni „Smoki".

FILMSKI GRAD

Prije posljednjeg rata je na području Ivanice kod Trebinja postojao pravi filmski grad, izgrađen u stilu divljeg zapada, u kome su snimani skoro svi dijelovi vestern serijala „Vinetu i Old Šeterhend", kao i mnoga druga ostvarenja.

(Novosti.rs)