230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izložba Snježane Domazet i Slavena Dragićevića

U Muzeju Hercegovine u Trebinju sinoć je otvorena zajednička izložba radova dvoje mladih likovnih stvaralaca, Snježane Domazet i Slavena Dragićevića.

120128-muzej

U obnovljenom izložbenom salonu Muzeja Hercegovine, Domazetova se predstavila uljima na platnu iz ciklusa Breze.

Otvarajući izložbu, Jelena Pujić, kustos Muzeja Hercegovine je rekla: „Na svoj realističan način, solidnom tehnikom, kompozicijom i karakterističnim uglom posmatranja, slikarka je uspjela da se osjećamo kao da smo dio tog divnog doživljaja u brezovoj šumi. Izloženi radovi predstavljaju asketsku ljepotu prirode, njene oblike i boje često skrivene od ljudskih pogleda."

120128-leo_zvezda_bosna_muzej_432

Dragićević je ovom izložbom trebinjskim poštovaocima likovnih umjetnosti predstavio jedan broj portreta rađenih u ulju na platnu.

„Dragićević pokušava i uspjeva da portretom raznih ličnosti pokaže odnos društva prema čovjeku, čovjeka prema društvu, čovjeka prema čovjeku i čovjeka prema sebi. Svaki od portreta predstavlja napor da se prikaže karakter ličnosti i pečat života", rekla je o Dragićevićevim radovima Jelena Pujić.

Oboje likovnih stvaralaca završili su Akademiju likovnih umjetnosti Trebinje. Snježana Domazet 2000. na grafičkom odsjeku u klasi Mirka Toljića, a Slaven Dragićević 2007. godine na slikarskom odsjeku u klasi Marka Musovića.

Do sada, Domazetova je imala 12 kolektivnih i jednu samostalnu izložbu, dok je Dragićević svoje radove izlagao na dvije samostalne i nekoliko kolektivnih izložbi.

Trenutno, mladi likovni stvaraoci žive i rade u Trebinju. (Opština Trebinje)