230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nominacija stećaka za upis na listu UNESKO-a

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa organizuju sutra u Banjaluci konferenciju na kojoj će biti razmatran projekat "Nominacija stećaka - srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika za upis na Listu svjetske baštine UNESKO-a".

120202-stecci

Na konferenciji, na kojoj će biti razmatran projekat "Nominacija stećaka - srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika za upis na Listu svjetske baštine Uneska" biće i predstavnici opština Nevesinje, Rogatica, Kalinovik, Bileća, Sokolac, Berkovići, Pale, Šekovići i Foča.

Konferenciji će prisustvovati ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, koji je i predsjednik Komisije za saradnju BiH sa UNESKO-m, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović, te predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Federalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Konferencija će biti održana u zgradi Vlade Republike Srpske, sa početkom u 12.00 časova. Izjave za novinare predviđene su u 11.50 časova u sali na drugom spratu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. (Srna)