230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dva lica predata tužilaštvu zbog nepropisnog izvođenja građevinskih radova

Trebinjska policija je 07.02.2012. godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje predala dva lica iz Ljubinja, odgovorna za nepropisno izvođenje građevinskih radova, koje je izazvalo teže povrijeđivanje jednog lica.

111130-okruznoti01

Policija je dostavila Izvještaj protiv S.M., odgovornog lica preduzeća iz Stoca, i M.B., odgovornog lica preduzeća iz Ljubinja, koji su pri rukovođenju i izvođenju građevinskih radova na adaptaciji fiskulturne sale, u Ljubinju, postupili protivno propisima i opšte priznatim tehničkim pravilima, usljed čega je nastupila teška tjelesna povreda jednog lica čime bi osumnjičeni počinili KD Stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova.

Naime, nakon saznanja da je, 28.11.2011.godine, prilikom renoviranja fiskulturne sale, u Ljubinju, povrijeđeno jedno lice, policijski službenici su izvršili uviđaj i nastavili rad na dokumentovanju.

Uvidom u dokumentaciju vezano za angažovanje preduzeća čija su dva odgovorna lica prijavljena za navedeno djelo i dokumentacije vezane ѕa vanredni inspekcijski nadzor utvrđeno je da gradilište nije bilo propisno obezbijeđeno, da radnici nisu koristili propisanu zaštitnu opremu i da nisu postojali zakonom propisani akti, kojim bi bilo propisano uređenje gradilišta.