230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Led u Trebinju otežava kretanje pješaka i vozila

U Trebinju je jutros otežano kretanje pješaka i vozila, jer su sve ulice i trotoari pod snijegom i ledom, a čišćenje otežava niska temperatura.

120213-snijeg_i_led_023

Načelnik opštinskog Odjeljenja za komunalne poslove Stevan Bekan rekao je da su radnici "Komunalnog preduzeća" i "Hercegovina-puteva" od ranih jutarnjih časova na terenu sa mašinama i pokušavaju da bar djelimično očiste led i snijeg sa gradskih trgova i trotoara, posipaju ih abrazivnim materijalom, da bi bio osposobljen prilaz preduzećima i drugim objektima u centru.

120213-grna_trebinje

Abrazivnim materijalom posute su sve glavne saobraćajnice i strme ulice u naseljima Hrupjela, Gorica i Gornje Police.

Većina seoskih i puteva u prigradskim naseljima je neprohodna, a najteža situacija je na Zupcima, Orahovcu, Ljubomiru i Trebinjskim brdima gdje visina snježnog pokrivača dostiže visinu do jednog metra, rekao je načelnik opštinskog Štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić.

120213-ubla_konjsko

Prema njegovim riječima, za čišćenje lokalnih puteva, osim mehanizacije lastavnskih vatrogasaca i Hidroelektrana na Trebišnjici, angažovane su i tri mašine privatnih preduzeća.

Ćurić je napomenuo da za sada nije bilo hitnih poziva iz zametenih seoskih područja opštine.

Temperatura vazduha u Trebinju jutros je bila pet stepeni ispod nule, a visina snježnog pokrivača u gradu je oko 20 centimetara. (Srna)