230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U kvaru 62 trafostanice

Na području istočne Hercegovine van pogona su ukupno 62 trafostanice zbog čega je 560 potrošača bez električne energije, potvrđeno je u "Elektrohercegovini" Trebinje.

111021-elektroh

U ovom preduzeću kažu da je jutros na području opštine Bileća došlo do havarije i na deset kilovoltnoj kablovskoj mreži zbog čega je u kvaru 12 gradskih trafostanica.

U "Elektrohercegovini" napominju da su ekipe na terenu i da su pristupili lokalizaciji i otklanjanju kvarova, te da se očekuje da će tokom dana biti normalizovano snabdijevanje električnom energijom bilećkih potrošača u gradskom području.

Na području bilećke opštine bez struje je i desetak sela zbog kvara na dalekovodima Vranjska i Davidovići.

Zbog kvara na dalekovodima Tvrdoš - Brda i Duži - Hum bez električne energije je dvadesetak sela na području Trebinjskih brda i Trebinjskog podbrđa.

U Berkovićima, gdje je van pogona dalekovod Dabrica i Bitunja, bez električne energije je desetak sela, dok su u Nevesinju zbog kvara na dalekovodima Kifino selo i Rast bez električne energije sela mjesne zajednice Zalom.

U Gacku je već nekoliko dana van pogona dalekovod Kula i Vrba - Sastavci zbog čega je bez struje nekoliko sela na tom području, kao i u Ljubinju gdje je van pogona dalekovod Krtinje i Obzir.

Iz "Elektrohercegovine" poručju da su ekipe na terenu i nadljudskim naporima pokušavaju da otklone kvarove kako bi stanovništvo dobilo električnu energiju.

Ekipe ovog preduzeća pokušavaju da dođu i do onih kvarova gdje je nepristupačno zbog neprohodnosti puteva. (Srna)