230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Situacija u Hercegovini bolja nego prethodnih dana

Tokom noći i jutros uglavnom nije bilo novih sniježnih padavina, pa je situacija na putevima RS jutros bolja u odnosu na prethodne dane.

120213-snijeg_i_led_2_103

Magistralni put M-20 Gacko-Tjentište (preko prevoja Čemerno) je prohodan za putnička vozila, na pojedinim dionicama kolovoz je sužen, pa je otežano mimoilaženje. Vozačima se savjetuje oprez i da bez prijeke potrebe ne koriste ovu dionicu puta, kako nam je rečeno jutros u CJB Foča .

Nevesinje

Kako saopštavaju dežurni iz zimske službe "Nevesinje- puteva", dionica magistralnog puta Nevesinje - Mostar je prohodna, (u funkciji su obje trake), dionica magistralnog puta Nevesinje - Gacko je takođe prohodna, ali se još uvijek radi na proširenju kolovoza.

Berkovići

Regionalni put Berkovići - Do (granica Federacije/RS) je prohodan, a na regionalnom putu Berkovići - Ćesim još uvijek se radi na raščišćavanju. Regionalni put Kifino Selo - Ulog preko prevoja Morine je neprohodan. Na putu Berkovići - Krivača saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Kako saznajemo od dežurnih iz zimske službe "Srbinje- puteva", na mag. putu Dobro Polje - Miljevina saobraća se jednom kolovoznom trakom uz stalnu opasnost od obrušavanja lavina. Na putu Brod na Drini - Tjentište u funkciji je jedna kolovozna traka, uz veći broj proširenja, kao i na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje i regionalnom putu Dragočava - Zavait - Čelebići. Na regionalnom putu Dobro Polje-Jažići i Jelašica-Miljevina saobraća se otežano, takođe jednom trakom, a put Jažići - Zelengora je neprohodan.

Iz "Hercegovinaputeva" smo dobili informaciju da je saobraćaj na regionalnom putu Ljubinje -  granični prelaz Deleuša trenutno u prekidu, kao i na putu Zelengora-Čemerno, gdje su ogromni smetovi i lavine. 

Prema informacijama koje smo dobili iz Ministarstva saobraćaja i veza 11.02.2012., privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih i priključnih vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobusa na mag. putnim pravcima( M-18) Brod na Drini - granica RS (Dobrinja) - Kula. i mag. put Brod na Drini - Gacko. Zabrani ne podliježu vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova i medicinske opreme, a koja mogu saobraćati uz pratnju radnika policije.

Na svim putnim pravcima zbog niskih temperatura ima ugaženog snijega i leda, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. AMS RS je sva svoja vozila stavio na raspolaganje Ministarstvu saobraćaja i veza RS, Republičkoj upravi civilne zaštite, Policiji RS, lokalnim zajednicama i stanovnicima kako bi pomogli u izvlačenju i uklanjanju vozila zatrpanih snijegom ili vozila koja iz bilo kojeg drugog razloga ometaju nesmetano čišćenje saobraćanica.

(GRANIČNI PRELAZI)

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi Deleuša (zatvoreno sa crnogorske strane) i Hum, na GP Klobuk-Ilijino Brdo saobraćaju samo putnička vozila, dok je za teretna vozila na crnogorskoj strani zabranjen saobraćaj. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj za teretna vozila zatvoren je GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima saobraća se bez dužih zastoja. (AMS RS