230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sve bolja situacija sa snijegom u Hercegovini

Vedro vrijeme sa niskim temperaturama i izraženim mrazom evidentirano je ovog jutra u većem dijelu RS.

120215-snijeg_berkovici

Vozačima skrećemo pažnju na mjestimičnu poledicu u sjenovitim dijelovima putnih pravaca, na prilazu tunelima i preko mostova i nadvožnjaka.

Na svim putnim pravcima u višim predjelima, ima mjestimično ugaženog snijega i poledice, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Svi magistralni i regionalni putevi na području opštine Foča danas su prohodni, a mehanizacija relativno lijepo vrijeme, bez snježnih padavina koristi za proširenje kolovoza na putnim pravcima Foča - Šćepan Polje i Foča - Tjentište.

Magistralni put Gacko-Tjentište (preko prevoja Čemerno) je prohodan za vozila do 3,5 t, na pojedinim dionicama kolovoz je sužen, pa je otežano mimoilaženje, a dodatno postoji i opasnost od lavina i smetova. Saobraćaj je na regionalnim putevima Bileća-GP Deleuša i Jažići-Zelengora-Čemerno trenutno u prekidu, a na  Berkovići-Krivača saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Dionica mag. puta Nevesinje-Mostar je prohodna (u funkciji su obe trake), dok se na dionici Nevesinje-Gacko radi na proširenju kolovoza, odnosno čišćenju druge trake.

Na reg. putu Berkovići -Do (granica FBiH /RS) u funkciji su obe trake, a Ćesim-Berkovići put je pročišćen do mjesta Ljeskovik, i dalje se radi na raščišćavanju. Regionalni put Kifino Selo-Ulog preko (prevoja Morine) je neprohodan kao i Otovlje-Grajsoljci.

Na magistralnom putu  Trnovo-Dobro Polje-Miljevina saobraća se većim dijelom jednom kolovoznom trakom uz veliki broj proširenja, na dionici Dobro Polje-Miljevina i dalje ima lavina. Jednom kolovoznom trakom sa većim brojem proširenja saobraća se i na mag. putu Brod na Drini-Tjentište i Brod na Drini-Šćepan Polje. Na regionalnom putu Dobro Polje-Jažići i Jelašica-Miljevina saobraća se otežano, takođe jednom trakom.

Još uvijek je zabranjen saobraćaj teretnih motornih i priključnih vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobusa na magistalnim putnim pravcima Brod na Drini - granica RS (Dobrinja) - Kula. i magistralnom putu M-20 Brod na Drini - Gacko. Zabrani ne podliježu vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova i medicinske opreme, a koja mogu saobraćati uz pratnju radnika policije. (AMS RS)