230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Novi snijeg u istočnoj Hercegovini

U istočnim krajevima i u Hercegovini je tokom noći palo od 5 do 25 cm novog snijega, mada je i u ostalim krajevima RS tokom noći bilo slabijih sniježnih padavina koje nisu bitnije uticale na uslove vožnje.

120216-herc_snijeg

Većina putnih pravaca prohodna

Magistralni put Gacko-Tjentište preko Čemerna je prohodan za vozila do 3,5 t, na pojedinim dionicama kolovoz je sužen, pa je otežano mimoilaženje, a dodatno postoji i opasnost od lavina i smetova. Saobraćaj je na regionalnim putevima Bileća- Ljubinje i Jažići-Zelengora-Čemerno trenutno u prekidu, a na putu Berkovići-Krivača saobraćaj se odvija jednom trakom.

Dionica magistralnog puta Nevesinje-Mostar i Nevesinje-Gacko je prohodna (u funkciji su obe trake), dok su na regionalnim putevima Nevesinje-Berkovići i Jažići-Ulog u toku radovi na raščišćavanju.

Saobraćaj je još uvijek u prekidu na regionalnom putu Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine.

Na magistralnom putu Trnovo-Dobro Polje-Miljevina saobraća se većim dijelom jednom kolovoznom trakom, na dionici Dobro Polje-Miljevina i dalje ima lavina. Jednom kolovoznom trakom sa većim brojem proširenja saobraća se i na magistralnom putu Brod na Drini-Tjentište i Brod na Drini-Šćepan Polje. Putni pravac Čapljina - Ljubuški jutros je otvoren za saobraćaj, ali se tokom dana očekuje ponovo zatvaranje, zbog nastavka čišćenja snijega i leda.

Zbog situacije na putevima u Crnoj Gori, sa crnogorske strane za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi Deleuša i Hum.

Granični prelaz Klobuk sinoć od 19.00 do jutros do 7.00 časova bio je zatvoren za saobraćaj putničkih vozila, a danas od 7.00 do 19.00 časova ova kategorija vozila može saobraćati, uz maksimalan oprez. Saobraćaj na ovom graničnom prelazu zabranjen je teretnim vozilima.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, teretna vozila sa prikolicom i šleperi na graničnom prelazu Doljani saobraćaju uz policijsku pratnju.

Na ostalim graničnim prelazima saobraća se bez dužih zastoja. (AMS RS)