230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predah za pilote Helikopterskog servisa

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova danas neće biti letova Helikopterskog servisa predsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

120214-helikopter_servis_044

U saopštenju se navodi da će Republička uprava Civilne zaštite u toku dana Ministarstvu bezbjednosti BiH dostaviti spisak potreba po ugroženim opštinama za dostavu humanitarne pomoći stranih donatora, nakon što je to dogovoreno juče na sastanku između predstavnika entitetskih uprava civilne zaštite i potencijalnih donatora, čime će biti izbjegnuto dupliranje inostrane pomoći.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite poručuju da je najpotrebnije obezbijediti pet motornih sanki koje bi bile stavljene na raspolaganje opštinama Nevesinje, Sokolac, Bileća, Foča i Gradu Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je na području Sokoca stanje normalizovano, svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, a snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno.

Poslije dvanaest dana danas su iz Trebinja krenuli autobusi u pravcu Banjaluke i Beograda, a po otvaranju graničnog prelaza Klobuk krenuo je saobraćaj i prema Nikšiću.

Na razvodnom postrojenju u Petrovom Polju kod Trebinja juče oko 15.00 časova eksplodirala je ćelija u trafo-stanici, zbog čega su bez struje ostala sela Zubci, Crnač, Aleksina Međa i Dživar, a povremeno i cijeli grad. U eksploziji, čiji uzrok nije poznat, nije bilo povrijeđenih, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen.

120215-razvodno1

Mobilna ekipa opštine Gacko odnijela je lijekove i hranu ugroženom stanovništvu u selima: Slivlja, Jugovići, Kokorina i Dubljevići.

U opštini Nevesinje juče je u toku poslijepodneva napadalo pet do šest centimetara novog snijega, a u raščišćavanju puta Berkovići-Nevesinje, preko Trusine, stiglo se do sela Zovi Do.

Aktivnosti Crvenog krsta Republike Srpske na dostavljanju paketa hrane i konzervi ugroženim opštinama biće nastavljene danas i u narednim danima.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder danas će sa saradnicima prisustvovati tematskoj sjednici Federalnog štaba Civilne zaštite na kojoj će biti razgovarano o predupređenju i provođenju preventivnih mjera zaštite od poplava, odrona i klizišta, zbog mogućeg naglog topljenja snijega, te ažuriranju postojećih planova.

Federalni štab Civilne zaštite juče je Republičkoj upravi Civilne zaštite proslijedio zahtjev opštine Srebrenica za pružanjem finansijske pomoći u svrhu nabavke goriva za nastavak aktivnosti na raščišćavanju puteva. (Srna)