230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Gacko i Berkovići: Čišćenje puteva u punom jeku

Kako saznajemo od zamjenika načelnika Opštine, Radoice Antunovića, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i raspoređena je kako na čišćenju grada tako i na čišćenju seoskih puteva.

120217-ciscenje Juče je završeno čišćenje puteva u Dražljevu, Rudom Polju, Kazancima i Jaseniku a pri kraju je čišćenje puteva u Vratkovićima. U toku je čišćenje kroz Miholjače, Ribare, Dobrelja, Vrbu, Nove Dulića, Vratkoviće i Medaniće, a sutra je u planu čišćenje puteva u Kazancima i Ulinju.

Što se tiče ulica u gradu, očišćen je prvi, drugi i dio trećeg prioriteta. U toku dana će biti završeno čišćenje naselja Zečice a sutra Gračanica i gornji Burak. Uporedo se radi i na širenju već očišćenih ulica.

Antunović je istakao da ukoliko ne bude neplaniranih kvarova na mašinama, kao ni novih sniježnih padavina, u naredna 2-3 dana čišćenje svih sela i gradskog područja bi trebalo biti privedeno kraju. (Opština Gacko)

Berkovići

Danas je nastavljeno čišćenje seoskih puteva prema Podkomu, gdje se očistio veći dio puta i mašina je trebala tokom dana da dođe do kraja asfalta. Put prema Meči danas je očišćen do polovine, a put prema Hrgudu takođe je očišćen. Najveći problem je jak sjeverni vjetar koji od danas stvara nove smetove. Veliki strah je ako nastavi vjetar da će većina očišćenih lokalnih puteva ponovo biti zametena. Jednom kolovoznom trakom saobraća se na regionalnom putu Berkovići - Krivača, a na regionalnom putu Berkovići-Trusina-Nevesinje radovi su na raščišćavanju snijega. Tokom prošle noći palo je novih 15 cm snijega, tako da je ukupna količina padavina premašila 210 cm. (Opština Berkovići)