230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Učestali odroni otežavaju saobraćaj

Većina puteva u RS je mokra i klizava, na dionicama koje prolaze planinskim predjelima na kolovozima ima ugaženog snijega i poledice, pa se vozačima savjetuje da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

120220-grna_berkovici

Za vozila do 3,5 t prohodan magistralni put  Gacko-Tjentište preko Čemerna, ali se saobraćaj odvija jednom trakom. U toku su radovi na proširenju puta, a zbog česte pojave lavina vozačima se ne preporučuje ovaj putni pravac. Na putu Nevesinje - Mostar u funkciji su obe trake, (otežano), a na dionici Nevesinje-Gacko i Sarajevo-Foča jedna traka je u funkciji i radi se na proširenju kolovoza. Jednom trakom saobraća se i na putu Berkovići-Krivača kao i LJubinje-Bileća. Zbog visokih sniježnih smetova i vjetra, neprohodni su regionalni putevi: Jažići - Zelengora - Čemerno, Berkovići-prevoj Trusina, Jažići-Klanci (dionica Kifino Selo - Obrnja), Dobro Polje - Kalinovik i Jelašica - Miljevina. Radi se na čišćenju i proširivanju ovih dionica

U većem dijelu Republike Srpske pada kiša, dok je u višim krajevima evidentirana susnježica ili slabije snježne padavine.

Zabranjen je saobraćaj teretnih motornih i priključnih vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobusa na mag. putnim pravcima Brod na Drini - granica RS (Dobrinja) - Kula i put Brod na Drini - Gacko. Zabrani ne podliježu vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova i medicinske opreme, a koja mogu saobraćati uz pratnju radnika policije. (AMS RS)