230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju obilježen Dan Civilne zaštite RS

Danas je u prostorijama Opštine Trebinje, uz prisustvo rukovodstva Civilne zaštite Trebinje i pripadnika Vatrogasnih društava, Gorske službe spašavanja, deminerskog tima, Crvenog krsta, kao i ostalih ličnosti iz javnog života Trebinja, svečano obilježen Dan Civilne zaštite Republike Srpske. 

120301-dan_civilne_zastite_044

Obilježavanje Dana Civilne zaštite RS u Trebinju proteklo je u sagledavanju trenutnog stanja ugroženosti od elementarnih nepogoda koje su u proteklom periodu pogodile ovo područje, kao i analizi zadataka i aktivnosti u pripremi, provođenju mjera zaštite, spašavanja i preduzimanja preventivnih mjera u slučajevima elementarnih nepogoda.

"Važnost uloge Civilne zaštite kao pravovremenog i efikasnog odgovora na vanredne situacije najslikovitije ilustruju događaji iz prošle godine, kada su se desile velike poplave na području opštine Trebinje, kao i nedavno aktuelna situacija sa neuobičajeno visokim sniježnim padavinama, koje su skoro paralisale život na prostoru istočne Hercegovine. Zato, obilježavanje ovog datum,a uz sve drugo, ima za cilj da skrene pažnju javnosti na važnost sistema zaštite i spasavanja i preduzimanja preventivnih mjera u slučajevima elementarnih nepogoda, posebno u vremenu klimatskih promjena, koje sa sobom nose nove izazove", - istakao je u svom obraćanju zamjenik načelnika opštine Zoran P. Sorajić.

Poslije službenog djela obilježavanja Dana Civilne zaštite, pripremljena je zakuska za sve goste ove svečanosti.

120301-dan_civilne_zastite_037

120301-dan_civilne_zastite_048