230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pola godine bez doprinosa

Zaposlenima u Domu zdravlja u Gacku nisu uplaćeni doprinosi za šest mjeseci i oni traže da im se platne liste ispisuju kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, rekao je Srni predsjednik sindikata zdravstva Republike Srpske Milenko Granulić nakon razgovora sa sindikalcima.

120206-gacko1

Zdravstveni radnici Doma zdravlja u Gacku nezadovoljni su i posljednjim izvještajem inspekcije rada koja je nedavno bila u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Granulić je istakao da će zatražili da inspekcija rada ponovo dođe u Dom zdravlja, te da će o stanju u ovoj ustanovi obavijestiti resornog ministra i druge nadležne organe.

Granulić tvrdi da je "direktor ove zdravstvene ustanove penzioner, a da mladi ljekari odlaze da traže posao u drugim gradovima Srpske".

Direktor Doma zdravlja Ratko Milinković je odbacio optužbe da u gatačkom Domu zdravlja nema mjesta za mlade ljekare uz objašnjenje da je za sva zapošljavanja potrebna saglasnost resornog ministarstva.

Inspekcija rada u januaru je utvdila da zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Gacku doprinosi nisu bili uplaćeni četiri mjeseca, a iz inspekcije je saopšteno da se provjerava i radno-pravni status direktora.

Dugovanja Doma zdravlja Gacko prema Poreskoj upravi Srpske iznose 250.000 KM, a Milinković je ranije rekao da je dug nastao, jer Fond zdravstva nije uplaćivao novac Domu zdravlja, te da će se, kako bi izmirili dug, zadužiti oko 150.000 KM po preporuci Fonda. (Srna)