230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vodovod: Voda ispravna za piće

Fizičko-hemijski parametri kvaliteta vode za piće na području opštine Trebinje su uredni, a pronađeni lijekovi u Goričkom jezeru nisu uticali na kvalitet vode u izvorištu "Vrelo oko", saopšteno je iz trebinjskog "Vodovoda".

120301-lijekovi_jezero_029

U ovom preduzeću kažu da je analiza ispravnosti vode za piće urađena u regionalnom Zavodu za zaštitu zdravlja Trebinje, te da će, iz preventivnih razloga, Vodovod i narednih dana pojačano pratiti kvalitet vode, o čemu će potrošači biti blagovremeno obaviješteni.

U Goričkom jezeru u Trebinju juče je pronađena veća količina lijekova kojima je odavno prošao rok trajanja i drugog farmaceutskog otpada koji su bili originalno upakovani.

Načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić podsjetio je da su ekipe Civilne zaštite, Vatrogasci i pripadnici Službe za spašavanje "Hidrolektrana na Trebišnjici" od juče nakupili sedam velih vreća farmaceutskog otpada.

120302-lijekovi1

120302-vatrogasci_lijekovi2

U Sportsko-ribolovnom društvu kažu da nisu primijetili da je ugrožen riblji fond.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje je potvrđeno da je policija odmah nakon što je obaviještena o ovom slučaju izašla na lice mjesta, sačinila službenu zabilješku i obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva koji se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. (Srna)