230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Navijači Partizana vraćeni sa granice

Pripadnici policije onemogućili su grupi od 59 navijača Partizana iz Trebinja, Gacka, Nikšića i Bara da odu na meč u Novi Pazar, jer su kod njih pronađene fantomke i baklje.

120304-grobari

Policija je navijače crno-belih vratila sa graničnog prelaza Meheov Krš, između Srbije i Crne Gore. Simpatizeri Partizana su se uputili u Novi Pazar na utakmicu Superlige Srbije između Novog Pazara i beogradskog kluba.

Navijači su vraćeni nakon što su kod njih pronađene baklje i fantomke.

Inače, ova utakmica je bila proglašena događajem visokog bezbjednosnog rizika, pa je ponašanje publike snimano.

Na stadionu će osim navijača Novog Pazara i Partizana biti i grupa od 20 navijača turskog Fenerbahčea, koji su stigli iz Istanbula da pomognu prijateljima iz domaćeg kluba.

Istovremeno, u MUP kažu i da je grupa navijača Crvene zvezde kamenovala nekoliko izloga u železničkoj stanici Lapovo Varoš.

"Danas smo na putu za Novi Pazar, tačnije na graničnom prelazu Mehov krš, doživjeli najveće poniženje koje jedan Srbin može da doživi. Grobari iz Trebinja, Nikšića, Gacka i Bara su vraćeni sa državne granice Srbije, i nije nam omogućen ulazak u matičnu državu.

Posle torture koja je trajala 3 sata, i totalne premetačine ličnih stvari i naših vozila, bez bilo kakve želje da nam se objasne razlozi zabrane ulaska.

U pretresu koji su organi MUP-a sproveli, oduzete su 2 majice sa likom Ratka Mladića, 2 zastave Srbije, jedan kuhinjski nož, školski šestar i prazna gajba piva.

Naravno, za svaki slučaj su iz kućice graničnog prelaza izvukli jednu baklju koju su prislonili već pomenutim stvarima, da bi nas u medijima okarakterisali kao huligane sa fantomkama i bakljama.

Vjerujte nam iz iskustva, nama to nije potrebno! Mi možemo i goloruki.

Za Srbiju su generacije naših predaka krvarile, za istu onu u kojoj mi nemamo pristup.

Da stvar bude još konfuznija veliki procenat ljudi koji je vraćen ima dvojno državljanstvo, tako da je ovo nezapamćena situacija u svijetu," - ističu navijači Partizana.