230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

8 Mart Budimpešta - Polazak iz Trebinja

Turistička agencija "Friend Travel" iz svoje bogate ponude izdvaja četverodnevni aranžman - putovanje u Budimpeštu za praznik žena 8-og marta 2012. godine.

120130-budapest

U aranžmanu je vikend program - 4 dana / 2 noći 8, 9, 10 i 11 mart.

Polazak iz Trebinja je planiran za četvrtak 08. marta u poslijepodevnim časovima. Pogledajte kompletan program ovog romantičnog putovanja na sledećem linku - PDF info brošura...

Budimpešta

120130-budapest1

Glavni grad Mađarske zauzima prostor od 520 km i ima 2.300.000 stanovnika. Grad je nastao spajanjem tri grada Budima, Peste i Obude na reci Dunav. Budimpešta, poznata kao "Kraljica Dunava", je grad kojeg odlikuje kultura koja osvaja i zavodi. Ovo se osjeća u brojnim istorijskim zgradama, mostovima i elegantnim bulevarima sa prelijepim drvoredima. Njen Andraši bulevar je Šanzelize Budimpešte sa ogromnim Trgom heroja na kraju. Na svakom koraku osjeća se romantična atmosfera koja daje Budimpešti pariski status među istočno evropskim gradovima. Budimpešta nudi turistima familijarnost evropske kulture sa posebnim mađarskim ukusom. Atrakcije za turiste uključuje riječnu turu po Dunavu i termalno kupanje u nekom od kupatila iz turske ere, neo-gotičku zgradu Parlamenta, kraljevsku palatu, muzeje i galerije, crkvu Svetog Matije, Ribarski Bastion, akva park, mađarsku kuhinju, koncerte klasike i mađarske folk muzike.

Sent Andreja

A na samo dvadesetak kilometara od Budimpešte je i Sent Andreja, gradić kaldrmisanih, uskih ulica na desnoj obali Dunava, u kome se u 17. vijeku, pod vođstvom patrijarha Arsenija III Čarnojevića, naselilo oko osam hiljada srpskih porodica. Danas u Sent Andreji postoji sedam srpskih crkava. Najlepše su Požarevačka i Saborna (Bogorodičina), podignuta između 1756. i 1764. godine. Turisti, ne samo iz Srbije, ne propuštaju da obiđu Trg Vuka Karadžića, gde je i danas kuća u kojoj je boravio, kao i kuću pisca Jakova Ignjatovića, Krst Cara Lazara, Muzej Srpske pravoslavne srkve i Srpsku kafanu. U centru grada nalazi se i Muzej marcipana, a u muzejskoj prodavnici može se kupiti marcipan pripremljen na 1001 način.

(Sponzorisani članak)