230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

MUP: Spriječimo požare

S obzirom da u narednom periodu predstoji proljećno krčenje uređenje poljoprivrednog zemljišta, MUP RS apeluje na stanovništvo da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala, prilikom uređenja svojih imanja, čine samo za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati, a nakon spaljivanja da ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

110826-punikorpu

Ovom prilikom upozoravamo građane da su nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora, pri uređenju poljoprivrednih imanja, česti uzroci požara.

Posebnu opasnost predstavlja nekotrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada. U većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će u okviru svojih ovlaštenja preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazavala požara i time ugrozili živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu. (MUP RS)