230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izložba korisnika Centra za mentalno zdravlje

Povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, danas je u prostorijama Centra za mentalno zdravlje u Trebinju priređena tradicinalna izložba rukotvorina korisnika ove ustanove.

120307-czmzi1

Na izložbi, koja je prodajnog karaktera i za posjetitelje otvorena danas i sutra, predstavljeni su likovni radovi, suveniri od keramike, te druge rukotvorine dvadesetak korisnika trebinjskog Centra za mentalno zdravlje.

Ističući da je izložba prilika de se šira javnost upizna sa radom ove zdravstvene ustanove i aktivnostima njenih korisnika, Načelnik trebinjskog Centra za mentalno zdravlje dr Zoran Radović, psihijatar, rekao je da je krajnji cilj promocija primarne zdravstvene zaštite i nehospitalnih načina liječenja psihijatrijskih bolesnika.

120307-czmzi3

„Nastavićemo i dalje sa ovom praksom predstavljanja aktivnosti u našem Centru. Uglavnom, radovi predstavljeni izložbom nastali su u toku radne okupacije korisnika usluga uz pomoć zaposlenih u našoj ustanovi. Ovo je jedna vrsta terapije koja značajno koristi jer kroz rad na rukotvorinama ostvaruju zadovoljenje nekih svojih duhovnih potreba", rekao je dr Radović. On je izrazio uvjerenje da će lokalna zajednica, kao i do sada imati razumijevanja i podržavati rad Centra.

Mimica Šakotić, jedan od korisnika Centra i autor jednog broja izloženih radova istakla je da je korisnik usluga Centra od njegovog osnivanja.

„Dolazila sam ovdje u teškim psihičkim stanjima, a odlazila sa pozitivnom energijom. Ovdje je društvo ljudi koje želi da pomogne onima koji su u nevolji. Zato, zahvaljujem se svim zaposlenim u ovom Centru, od dr Sorajića, Mike Janković i Anice Ramić, do dr Radovića i drugih. I sada, iako nemam toliku potrebu, dolazim u Centar jer se ovdje lijepo osjećam i jer mi je potrebno druženje i rad, kroz koje zaboravljam tegobe života", kazala je Mimica Šakotić.

Centar za mentalno zdravlje u Trebinju djeluje u okviru Doma zdravlja, a osnovan je 2000-te godine i među previm je ustanovama ove vrste u RS. Trenutno Centar pruža usluge za oko stotinjak korisnika. (Opština Trebinje)