230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Članovi Aktiva "Risto Špuran" darovali krv

Jutros je počela jedna od akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju organizuje Aktiv dobrovoljnog darivanja krvi "Risto Špuran", koji djeluje u sklopu opštinske organizacije Crvenog krsta Trebinje.

120308-aktiv_risto_spuran_davaoci_005

 

 

Aktiv je osnovan polovinom prošle godine sa ciljom da okupi sve one dobrovoljne davaoce krvi koji nemaju aktiv u svojoj radnoj organizaciji.

"Ovo je već druga akcija darivanja krvi, a prošla je bila 28. septembra 2011. u znak obilježavanja dana otkrivanja spomenika umrlim i poginulim dobrovoljnim davaocima krvi, kao i otkrivanju ulice Dobrovoljnih davaoca krvi u Trebinju. Aktiv Crvenog krsta će ubuduće organizovati  dvije godišnje akcije darivanja, a članovi Aktiva će uvijek biti na raspolaganju Službi za transfuziju krvi, da po potrebi daju ovu dragocjenu tečnost. Prva akcija će uvijek biti 8. marta, a druga 28. septembra, kao i do sada" istakao je za Lokoportal sekretar Crvenog krsta Trebinje Brano Dursun.

Učesnici današnje akcije darivanja krvi su članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Risto Špuran", a akciji se odazvalo i oko 40 članova iz cijele Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.  

120308-aktiv_risto_spuran_davaoci_002

Ovoj akciji koja traje do 12 časova i 30 minuta, su se takođe pridružili i članovi Vatrogasnog društva Lastva. Darovana je ukupno 51 doza krvi od 63 prijavljena davaoca.

Nakon akcije darivanja krvi članovi Aktiva sa predstavnicima Opštine i Crvenog krsta Trebinje će položiti cvijeće na Spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima krvi opštine Trebinje. 

Interesantno je naglasiti da je trebinjski Spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima jedinstven čak i u čitavoj Evropi.