230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sačuvati jedinstvo boraca

Trebinjska Boračka organizacija smatra da je u ovom trenutku neophodno sačuvati jedinstvo boraca i ne dozvoliti bilo kakvo manipulisanje ovom populacijom u političke svrhe.

110713-spomenik_043

U saopštenju iz Boračke organizacije Trebinje dodaje se da je ova organizacija uvijek bila na stanovištu da se stečena prava boraca ne mogu umanjivati, što i danas zastupa.

Borci koji su oštećeni najnovijim rješenjem oko isplate penzija i boračkog dodatka pozvani su da se jave u prostorije ove organizacije radi popunjavanja žalbe prema Fondu PIO Republike Srpske.

Opštinska boračka organizacija Trebinje je za srijedu, 14. marta, najavila "miting podrške očuvanju prava boračke kategorije".

Okupljanje boraca je zakazano za 13.00 časova kod Centralnog spomen obilježja braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine.

I Skupština Boračke oganizacije opštine Srbac razmotrala je danas primjenu novih zakona o boračim pravima i PIO RS na sve boračke kategorije i donijela zaključak da zatraži hitno sazivanje vanredne Skupštine BORS-a na kojoj se mora utvrditi ko je dao saglasnost na ukidanje stečenih boračkih prava.

"Na toj sjednici se mora utvrditi pojedinačna odgovornost predstavnika BORS-a i, ako ona bude postojala, da se ide na legalnu smjenu, a ne putem ulice", rekao je danas predsjednik srbačke Boračke organizacije Duško Mitrić. (Srna)