230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Strah od poplava i klizišta

Na području Nevesinja snijegom su još blokirani stanovnici sela Koleško i Zalom, koja sa zaseocima broje oko 200 stanovnika, dok u nekoliko opština u RS strahuju od klizišta i poplava.

120223-nevesinje

Momčilo Šiljegović, predsjednik Skupštine opštine Nevesinje, potvrdio je da će ekipe koje čiste snijeg u ovom kraju Srpske do ovih planinskih sela stići najkasnije do subote.

Za raščišćavanje puteva od snijega do sada je potrošeno oko 350.000 KM, a opština je u budžetu za te namjene raspolagala sa svega 50.000 maraka.

U ovoj opštini procijenili su da su štete nastale u februarskom nevremenu milionske.

U nekim opštinama Srpske, gdje uveliko sabiraju štete, međutim, sada strahuju od poplava i klizišta. 

Milimir Doder, direktor Republičke uprave Civilne zaštite, kazao je da na području RS više nema životno ugroženog stanovništva iako se do nekih planinskih sela još teško stiže.

Prema njegovim riječima, Civilna zaštita posebnu pažnju posvetiće i magistralnim putevima gdje bi moglo biti odrona. 

U Auto-moto savezu RS potvrdili su da posljednjih dana na glavnim putevima u RS i BiH nije bilo zastoja u saobraćaju zbog odrona.

Ipak, apeluju da vozači posebno oprezni budu na putevima Brod na Drini - Šćepan polje, Kneževo/Skender Vakuf - Ugar, te na magistralnom putu Jajce - Banjaluka, gdje odroni nisu rijetka pojava. (Nezavisne)