230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ulovio vuka kapitalca

Dugogodišnji lovac Slavko Samardžić iz Berkovića ulovio je, nadomak svoga sela u Podkomu, vuka kapitalca kog, kako kaže, nije vagao niti mjerio, ali je, po čeljusti i spoljnom izgledu, zaista velika zvijer. 

120314-vuk

Prema procjenama starijih lovaca ima preko dvanaest godina. 

„Iako nisam brojio svoje trofeje, ovo je, prema pričama ljudi i lovaca koji su dolazili da gledaju vuka, najveći vuk koga sam ubio, a drugom se zvjerinju koje je obarala moja puška ne zna ni broja", kaže Slavko.

Na krovu svoje „Nive" privezao je vuka i vozao ga po susjednim selima kako bi mještani kojima ugrožava stočni fond odahnuli.

Kaže da zna da je na snazi lovostaj i da nije planirao loviti, već je brdima krenuo da izvede lovačke pse kojima nije zdravo da budu zatvoreni, a s obzirom da se vuk koji ugrožava stada može loviti, on ga je odstrijelio.

„Sve do nedavno je vuk znao doći usred sela i uskočiti u obor, što je možda i ovaj namjeravao, ali ima više od mjesec dana od kada je pao snijeg njihov broj se povećao. U okolnim selima se, međutim, mnogo žale na ove zvijeri , posebo noću jezivo je slušati njihovo zavijanje- dodaje Slavko i očekuje nagradu od 100 maraka iz opštinskog budžeta, koliko se izdvaja za svakog ubijenog vuka.

Drugi vuk ove godine

Ovo je drugi ubijeni vuk ove godine na teritoriji opštine Berkovići. Prvi je ubijen kod osnovne škole u Podkomu, a ovaj samo nekoliko kilometara dalje u istom rejonu. (Opština Berkovići)