230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Javna debata o procesu pridruživanja BiH EU

„Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica s ciljem ispunjavanja uslova u procesu pridruživanja BiH Evropskoj uniji", naziv je javne debate održane danas u Trebinju,koju u okviru projekta EUphoria, provodi Centar za sigurnosne studije iz Sarajeva.

120327-javna_debata_005

Prema riječima Armina Kržalića, direktora ovog projekta, cilj debate je povećanje nivoa znanja opštinskih zvaničnika, predstavnika nevladinog sektora, privrednika, medija i drugih o procesu proširenja Evropske unije i ulozi lokalne zajednice u prom procesu, kroz produbljivanje znanja i prihvaćanje vrijednosti i standarda EU koji utiču na svakidašnji život građana.

„Cilj je da se podigne svijest lokalnih zvaničnika i građana o procesu pridruživanja BiH, ali i da prisutne upoznamo sa projektima koji će Evropska unija finansirati u 2012. godini. Delegacija EU u BiH otvorila je projekte vrijednosti oko 3 i po miliona evra, u 12 LOT-ova, koji obuhvataju sve oblasti društvenog života i rada", pojasnio je Kržalić.

Program menadžer za razvoj civilnog društva, i sektorrada i zapošljavanja u Delegaciji EU u BiH, Džemal Hodžić kaže: „Izvjesno je da će se realizovati program za razvoj civilnog društva, a radi se o projektu vrijednosti od 3 i po miliona Evra, sa 12 lotova, među kojima su najznačajniji -socijalna inkluzija, socijalno preduzetništvo borba protiv nezaposlenosti, obrazovanje, mediji, zdravstvo i ekologija, itd."

Rad današnjeg skupa, kome su prisustvovali predstavnice lokalne vlasti, odbornici u opštinskom parlamentu i predstavnici organizacija nevladinog sektora, pozdravio je zamjenik načelnika Opštine Trebinje Zoran Sorajić.

Javne rasprave na ovu temu do sada su održane u Cazinu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Prijedoru i Gacku. (Opština Trebinje)