230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljubinje zatrpano smećem

Gradske ulice na području Ljubinja su pretrpane smećem jer komunalci nemaju novca da ga odvezu na gradsku deponiju na Miljanovićima javljaju u ljubinjskoj "Gradskoj čistoći".

120327-ljubinje1

Ovo komunalno preduzeće pozvalo je početkom mjeseca stanovništvo da izmiri obaveze za odvoz smeća, jer preduzeću prijeti blokada računa zbog nagomilanih dugovanja za poreze i doprinose, a više nemaju novca ni za gorivo.

V.d. direktora "Gradske čistoće" Čedomir Ćuk kaže da su dugovanja prema Poreskoj upravi oko 23.000 KM, te napominje da se ove obaveze nisu mogle izmiriti jer su prioriteti bili redovan odvoz smeća i isplate neto zarada radnicima.

"Obaveze se i dalje gomilaju, a ukoliko nam se računi blokiraju bićemo najvjerovatnije prinuđeni da prestanemo sa radom", kaže Ćuk.

On navodi da je naplativost u posljednje vrijeme znatno bolja, ali smatra da bi trebala biti stoprocentna, pošto domaćinstva za odvoz smeća mjesečno plaćaju po pet KM.

Načelnik opštine Ljubinje Vesko Budinčić kaže da se iz budžeta ne može više odvojiti novca za komunalnu potrošnju od 45.000 KM koliko se daje posljednjih godina.

Budinčić dodaje da će, ukoliko komunalci ne odvezu smeće, Civilna zaštita očistiti grad, nakon čega će na čišćenju, kako je rekao, angažovati neke druge ljude. (Srna)