230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena Ambulanta porodične medicine u Lastvi

U trebinjskoj mjesnoj zajednici Lastva danas je, simboličnim činom presjecanja vrpce, otvorena obnovljena ambulanta porodične medicine, čime će stanovnicima ovog dijela opštine biti olakšano dobijanje usluga primarne zdravstvene zaštite.

120406-bolnica_sorajic_cuk1

Prema riječima dr Dragana Sorajića, u Mjesnoj zajednici Lastva, koja broji oko 1500 stanovnika, uglavnom starije populacije, otvaranje porodične ambulante omogućiće punu zdravstvenu zaštitu.

„Prilikom formiranja timova porodične medicine, Lastva nije imala dovoljan broj stanovnika, ali su danas ti uslovi zadovoljeni. U porodičnoj ambulanti Lastva, ordiniraće ljekar i tri medicinske sestre, a u planu je otvaranje i stomatološke ordinacije", rekao je dr Dragan Sorajić direktor trebinjskog Doma zdravlja u okviru koga djeluju ambulante porodične medicine.

120406-bolnica_sorajic_cuk2

Otvaranje ambulante porodične medicine u Lastvi pozdravio je i načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, ističući da je ovo nastavak unapređenja pružanja zdravstvene zaštite u oppštini Trebinje.

„Ovim, kvalitet života stai u našim selima i prigradskim naseljima postaje kvalitetniji. Nastavićemo da pomažemo dalje uređenje ovog prostora, kako bi i zaposleni i pacijenti imali bolje uslove" rekao je dr Ćuk.

Predsjednik MZ Lastva, Momo Sredanović, rekao je da stanovnici Lastve, više neće morati u Trebinje putovati za najmanju zdravstvenu uslugu

Inače, u lastvanskoj ambulanti, koja je petnaesta ambulanta porodične medicine na prostoru opštine Trebinje, 4 puta sedmično ordiniraće 1 ljekar i 2 medicinske sestre, a ukupno će biti zapšosleno 5 radnika, u planu i stomatološka ordinacija. (Opština Trebinje)

120406-bolnica_sorajic_cuk3