230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Utakmica sezone za Leotar

Fudbaleri Leotara i Slavije danas u 16 časova igraju možda i ključnu utakmicu u ovoj sezoni. Ako ne ključnu, onda sigurno jednu od najvažnijih. Ishod ove utakmice mnogo će uticati na sudbinu oba kluba.

120411-leo_slavija

Važnosti utakmice svjesni su svi u Leotaru, pa je nivo moblizacije podignut na najviši mogući nivo. Svi očekuju pobjedu, o porazu i remiju niko ne razmišlja.

Naš cilj se zna, a to je pobjeda, a u susretu sa Slavijom samo nas to i interesuje, kaže Sredojević. Imamo imperativ pobjede, ali ima i gost, koji će pokušati u direktnom susretu sa nama da ostvari pobjedu i praktično nas eliminiše iz trke. To ne smijemo da dozvolimo. Dobar rezultat u Mostaru neće vrijediti ništa ako ga ne potvrdimo protiv Slavije. I ne samo protiv Slavije, nego u svim utakmicama na domaćem terenu, a pogotovo protiv direktnih konkurenata.

O protivniku Sredojević kaže:

Slavija zaistza igra odlično u nastavku prvenstva i sigurno je da to nije onaj tim sa kojim su se svi „igrali" jesenas. Doveli su dobra pojačanja, imaju dobrog trenera, igraju dobro. Međutim, vjerujem u moju ekipu. I mi smo pokazali kada ne pravimo gluposti da igramo dosta dobro i ostvarujemo dobre rezultate. Mislim da nas Slavija ničim ne može iznenaditi i da ćemo mi biti koji će držati konce igre u svojim rukama.

Pomoć publike biće veoma potrebna igračima Leotara, pa pozivaju sve da dođu i pomognu Trebinjcima da dođu do nove pobjede.

Podrška sa tribina u ovakvim utakmicama može da bude presudna. Nadam se da će naši navijači da dođu u što većem broju i da su svjesni koliko je ovo za nas bitna utakmica. Mi moramo da igramo strpljivo i da se ne zalećemo previše. Imamo lošu osobinu da ako odmah ne postignemo gol postanemo nervozni. Fudbal se igra 90 minuta, a gol u prvom i gol u devedesetom minutu vrijede jednako, pa molim navijače da nam pomognu i da budu strpljivi.

O situaciji o donjem dijelu tabele u Leotaru mnogo ne razmišljaju, ali ih ipak interesuju rezultati glavnih konkurenata.

Ovo prvenstvo će biti jedno od zanimljivijih od kada se igra Premijer liga. Ni Željo još uvijek nije siguran na prvom mjestu, a pravi ratovi će se voditi za izlazak u Evropu i opstanak u ligi. Mislim da Sloboda ima najteži raspored od svih ekipa, ali ni mi, ni GOŠK nismo u boljoj situaciji. Ipak, prema nekom našem planu, ako mi pobijedimo sve utakmice u Trebinju ostajemo sigurno u ligi, jer nam dolaze i Slavija i Rudar i Kozara. Svaki bod koji donesemo sa strane za nas će biti premija, ali ponavljam, mi opstanak moramo osigurati u Trebinju i ne obazirati se mnogo na rezultate protivnika.

U tim se nakon pauze zbog kartona vraća napadač Dragan Ristić. Zbog povrede pod znakom pitanja je Dragan Vuković, ali se vjeruje da će biti u konkurenciji za tim.

Utakmica sa Slavijom za nas je presudna u ovom prvenstvu. Kada bi njih savladali stvorili bi malo veću bodovnu zalihu, ali daleko od toga da bi završili posao. Ko god izgubi biće u velikom problemu u nastavku prvenstva. Ipak, optimista sam i vjerujem da smo kvalitetniji od njih, ali to moramo da pokažemo na terenu. Pomoć publike nam je prijeko potrebna, ali ona pozitivna tokom svih 90 minuta.

Leotar je jesenas slavio u Istočnom Sarajevu rezultatom 3:2, a golove su postigli Dragan Vuković 2 i Igor Aničić. Ni taj susret nije bio lak za Leotar, a pogotovo se to ne očekuje za ovaj današnji. Utakmica počinje u 16 časova, ulaz je besplatan, a sudiće Dragan Skakić iz Gradiške. (FK Leotar)