230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar slavio protiv Kozare, Milenković odličan

U derbiju začelja Leotar je savladao Kozaru minimalnim rezultatom, ali su i gosti, pogotovo u drugom poluvremenu imali nekoliko prilika da se iz Trebinja vrate neporaženi. Leotar je ostvario veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak, dok su fudbaleri Kozare ovim porazom praktično ovjerili vizu za niži rang.

120421-leotar_kozara_rk_leo_borja_038

Prvu šansu na utakmici imao je Šaban Pehilj, kada je dobro šutirao sa 16 metara, a Boško Milenković je bio dobro postavljen. Leotar je poveo u 28. minutu. Semjon Milošević je odlično šutirao glavom nakon kornera, Dalibor Kozić odbio loptu pravo na nogu Igoru Aničiću, koji je pod faulom uspio da ugura loptu u gol. U ovoj situaciji treba pohvaliti arbitra Emira Alečkovića, koji je mogao da dosudi penal za Leotar, ali je sačekao da vidi konačan ishod akcije. U 30. minutu Igor Aničić je uputio oštru loptu sa desne strane, a Dragan Ristić kasni za djelić sekunde. U 41. minutu Vladimir Todorović je precizno šutirao sa 20 metara iz slobodnog udarca, a Kozić krajnjim naporon loptu ispod prečke izbacuje u korner. U poslijednjem minutu Pavle Sušić je napravio dar-mar u odbrani gostiju, ali je njegov slalom rezultirao samo kornerom za domaće.

Drugo poluvrijeme je pripalo ekipi Kozare, koja je propustila nekoliko kolosalnih prilika za izjednačenje. U 49. minutu Ognjen Gnjatić je šutirao sa ivice peterca, a lopta prošla uz desnu stativu. U 55. minutu odbrana Leotara je zaboravila na Šabana Pehilja, čiji šut Milenković zaustavlja. Osam minuta kasnije Pehilj je ponovo u šansi, ali lopta odlazi pored gola. U 65. minutu Dalibor Kovačević je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, a Boško Milenković bravuroznom intervencijom još jednom spašava Leotar. U 80. minutu u prilici je Semjon Milošević, ali je njegov šut sa 12 metara izblokirao Srđan Maletić. Minut kasnije Milošević je pokušao i "makazicama", ali udarac nije bio dovoljno jak za golmana Kozare. U 85. minutu Slobodan Kokić je vratio kratku loptu ka svom golmanu, ali je Milenković bio oprezan i uspio da izbije loptu ispred Pehilja. U 90. minutu na Policama se svima zaledila krv. Slaviša Ujić je dodao loptu do Šabana Pehilja, koji oslično šutira, ali Milenković potvrđuje epitet igrača utakmice.

LEOTAR - KOZARA 1:0 (1:0)

Trebinje - Stadion "Police". Gledalaca: 300. Sudija: Emir Alečković. Strijelci: Aničić u 28. minutu za Leotar. Žuti kartoni: Bajat, Šaraba, Kokić (Leotar), Gigović, Maletić, Stjepanović (Kozara).

LEOTAR: Milenković, Sušić, Todorović, Milošević, Šaraba, Andrić, Lekić, Bajat (od 76. minuta Kokić), G. Cimirot (od 91. minuta Stojanovski), Ristić (od 72. minuta Vuković), Aničić.

KOZARA: Kozić, Kovačević, Damjanović, Kojić (od 83. minuta Studen), Pejić (od 66. minuta Ujić), Pehilj, Maletić, Stjepanović, Gnjatić, Letić (od 46. minuta Jandrić), Gigović.

(FK Leotar)